22 Şubat 2016 Pazartesi

Et Suyundan Konsome Tarifi


Malzemeler:
500 gr. yağsız sığır kıyması (iri çekilmiş).
3 Lt. et suyu.
3 adet yumurta beyazı. 1 küçük havuç.
1 orta boy soğan.
1 küçük kereviz.
1 bağ maydanoz sapı veya kökü.
1 defne yaprağı.
1 çay kaşığı kekik.
Tuz.
4 bardak su.
Çorba Tarifi
1 — Ayıklanmış ve doğranmış sebzelerle diğer gereçleri, et suyu hariç, 4 bardak suyla birlikte kıymayla Bayanştırıp bir gece buz dolabında bekletin (Kıymanın kanı çıkması için).
2 — Ertesi gün kalan et suyunu katıp ateşe oturtun. Kaynama derecesine gelene dek ara sıra Bayanştırın. Üzerinde biriken köpüğü ve yağı alın. Kaynama başladıktan sonra, Bayanştırmadan, kısık ateşte 3 saat kaynatmayı sürdürün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)