27 Ocak 2016 Çarşamba

Elma Tatlısı Tarifi


Elma Tatlısı Tarifini yaparken dikkat etmemiz gereken hususlar, öncelikle elmalarımızın sert olması gerekiyor. Yumuşak elmalar kısa sürede pişip dağılma yapabilir, elmaların boyutunun birbirine eşit olmasına özen gösterirseniz servis ederken çok daha şık olur. Eğer ekşi elma kullanılacaksa şeker ölcüsünü biraz arttırabilirsiniz. İçine koyacağınız malzemeleri istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz, arttırıp azalmak sizin damak zevkinize bağlı. İsteğe bağlı olarak kaymak, dondurma veya krem şanti kullanabilirsiniz. Gıda boyasını aktarlardan temin edebilirsiniz. Değindiğimiz hususlara dikkat ederseniz nefis Elma Tatlısı Tarifi yapmanız mümkün. Bu hafiftatlı tarifini mutlaka deneyin deriz. Afiyet olsun..
Elma Tatlısı Tarifinin Malzemeleri
4 adet iri boy elma
12 yemek kaşığı toz şeker
1 tane kabuk tarçın
4 adet karanfil
Yarım çay kaşığı gıda boyası
1 litre su
1 portakal kabuğu
İç harcı için
2 orta boy elma
bir avuç iri çekilmiş, ceviz
1 yemek kaşığı terayağ
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı, portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tarcın
4 yemek kaşığıda toz şeker
Üzerini süslemek için
kaymak, dondurma veya kremşanti
Yeşil toz fıstık

Elma Tatlısı Tarifi
Öncelikle elmaları yıkayıp soyalım, elmaların altlarının düz olması için bıcakla altını düzleyelim. Elmaların ortalarını mutfak deleceği (kabak oyacağı)  ile oyalım. Elmaların soyma ve ortalarını oyma işlemi bittiginde, gıda boyasını 1 litre suyumuzun içine katalım Bayanştıralım. Hazırladığımız suyu  pilav tenceresindeki elmaların üzerine döküyoruz,  üzerine şekeri kaşıkla elmaların üzerine eşit bir şekilde ilave edelim, karanfilleri de ilave edelim. 1 Adet kabuk tarcını, portakal kabuğunu ilave edelim tenceremizi kaynamak üzere ocağın üzerine alalım. kaynadıktan sonra bir 5 dakika daha bekleyelim, 5 dakika sonunda elmaları alt üst yapalım, bi 5 dakikada bu şekilde pişirelim.  Elmaları ocaktan alalım bir kenara bırakalım, biz bu arada iç malzemesini hazırlayalım.
2 Adet orta boy elmayı soyalım, soyduğumuz elmaları rendenin iri tarafı ile rendeleyelim. bir tavaya tereyağını alalım eritelim,  rende elmaları üzerine ilave edip hafif sote yapalım. Üzerine şekeri ilave edelim kuş üzümünü portakal kabugu rendesi ve cevizleri ilave edelim hepsini birlikte kavurmaya devam edelim. Elmalarımız karamelize olmalı son olarakta tarcını ilave edelim Bayanştıralım. Pişen elma harcımızı içine tenceredeki elma sosundan bir kepçeye yakın ilave edelim bir süre daha kaynatalım  ve ocaktan indirelim, pişen elmaları ayrı bir servis tabağına alalım, tencerenin içindeki sosun bir bardak kadarını içinde bırakalım geri kalan sosu bir kaseye alalım  tenceredeki 1 bardak kadar olan sosu 5 dakika daha kaynatalım. Elma Tatlısının iç harcı (ılık olmalı) kaşık yardımı ile servis tabağındaki elmaların içini dolduralım. Ocaktaki sos koyulaşınca ocaktan alalım elmaların üzerine kaşık kaşık dökelim. Son olarak üzerinin süsnü yapalım, biz kaymak kullandık siz istediğiniz şekilde süsleme yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)