27 Ocak 2016 Çarşamba

Tavuk Dolma Tarifi


Malzeme:
Kestaneli iç pilav için;2 su bardağı pirinç
1 tane kuru soğan
20 tane  haşlanmış  kestane
2 çorba kaşığı  zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 çorba kaşığı kuş üzümü
6-7 dal dereotu
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
3 su bardağı sıcak su
 tuz, karabiber
Tavuk sosu için;
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı  kaşığı  biber salçası (tatlı)
Tuz, karabiber

1 Tane  bütün tavuk

Yemek Tarifi
Ön hazırlık olarak pirinci ılık suda yarım saat bekletelim. Pilav tenceresine yağları alalım üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edelim kavuralım. Dolma fıstığını ilave edelim Bayanştırmaya devam edelim, kuş üzümü ve yıkanıp süzülmüş pirinçleri de ilave edelim kavurmaya devam edelim. Haşlanmış kestaneleri de ekleyelim sonra sırası ile karabiber, tuz tüm baharatları ilave edelim, sıcak su ilave edelim pişmeye bırakın.
Pilav piştikten sonra, ocaktan alalım, üzerine doğranmış dereotunu serpelim tencerenin üzerine  kağıt havlu serelim tencerenin kapağını kapatıp 10-15 dakika demlendirin.
Bu arada biz tavuğu fırınlayalım önce sosunu hazırlayalım her yerine gelecek şekilde sürelim, fırın poşetine alalım ağzını sıkıca kapatalım, bir kaç yerinden delelim 200 derecelik ısıda 50 dakika pişirelim.
Servis tabağımıza önce iç pilavı dökelim, üzerine tavuğu yerleştirelim taze otlarla süsleyerek servise sunalım.
Afiyet olsun…
 Not:
Pilavı tavuğun içine donduracaksanız biraz daha diri pişirin



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)