Malzeme:
Kestaneli iç pilav için;2 su bardağı pirinç
1 tane kuru soğan
20 tane haşlanmış kestane
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 çorba kaşığı kuş üzümü
6-7 dal dereotu
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
3 su bardağı sıcak su
tuz, karabiber
Tavuk sosu için;
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kaşığı biber salçası (tatlı)
Tuz, karabiber
1 Tane bütün tavuk
Yemek Tarifi
Ön hazırlık olarak pirinci ılık suda yarım saat bekletelim. Pilav tenceresine yağları alalım üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edelim kavuralım. Dolma fıstığını ilave edelim Bayanştırmaya devam edelim, kuş üzümü ve yıkanıp süzülmüş pirinçleri de ilave edelim kavurmaya devam edelim. Haşlanmış kestaneleri de ekleyelim sonra sırası ile karabiber, tuz tüm baharatları ilave edelim, sıcak su ilave edelim pişmeye bırakın.
1 tane kuru soğan
20 tane haşlanmış kestane
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 çorba kaşığı kuş üzümü
6-7 dal dereotu
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
3 su bardağı sıcak su
tuz, karabiber
Tavuk sosu için;
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kaşığı biber salçası (tatlı)
Tuz, karabiber
1 Tane bütün tavuk
Yemek Tarifi
Ön hazırlık olarak pirinci ılık suda yarım saat bekletelim. Pilav tenceresine yağları alalım üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edelim kavuralım. Dolma fıstığını ilave edelim Bayanştırmaya devam edelim, kuş üzümü ve yıkanıp süzülmüş pirinçleri de ilave edelim kavurmaya devam edelim. Haşlanmış kestaneleri de ekleyelim sonra sırası ile karabiber, tuz tüm baharatları ilave edelim, sıcak su ilave edelim pişmeye bırakın.
Pilav piştikten sonra, ocaktan alalım, üzerine doğranmış dereotunu serpelim tencerenin üzerine kağıt havlu serelim tencerenin kapağını kapatıp 10-15 dakika demlendirin.
Bu arada biz tavuğu fırınlayalım önce sosunu hazırlayalım her yerine gelecek şekilde sürelim, fırın poşetine alalım ağzını sıkıca kapatalım, bir kaç yerinden delelim 200 derecelik ısıda 50 dakika pişirelim.
Servis tabağımıza önce iç pilavı dökelim, üzerine tavuğu yerleştirelim taze otlarla süsleyerek servise sunalım.
Afiyet olsun…
Not:
Pilavı tavuğun içine donduracaksanız biraz daha diri pişirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)