Teknoloji, Sosyal Medya, Mobil Teknoloji, Ekonomi, Borsa, Flash Oyun, Spor, Haberler, Yemek Tarifler, Pratik Bilgiler
18 Ocak 2016 Pazartesi
Güllaç Tavası Tatlısı Tarifi
Güllaç Tavası Tatlısının Tarifi Yapımı
MALZEMELER
20yaprak güllaç
1bardak dövülmüş fındık
1bardak tereyağı
4adet yumurta
Şerbeti: 2bardak şekeri 3bardak suyla kaynatın
Güllaç Tavası Tatlısı tarifi
Güllaç yapraklarından on tanesini ıslatarak üst üste yığın ve çekilmiş fındığı serpin. Kalan yaprakları da ıslatarak onların üzerine sıralayın. Kullandığınız tepsiyi eğri şekilde tutun ki suyu süzülsün. Ardından dilimlere ayırıp her dilimi tereyağında kızartıp soğuk şerbet içine batırıp servis tabağına alın. Üzerini istediğiniz malzeme ile süsleyerek servise sunun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)