18 Ocak 2016 Pazartesi

Güllaç Tavası Tatlısı Tarifi


Güllaç Tavası Tatlısının Tarifi Yapımı
MALZEMELER
20yaprak güllaç
1bardak dövülmüş fındık
1bardak tereyağı
4adet yumurta
Şerbeti: 2bardak şekeri 3bardak suyla kaynatın
Güllaç Tavası Tatlısı tarifi

Güllaç yapraklarından on tanesini ıslatarak üst üste yığın ve çekilmiş fındığı serpin. Kalan yaprakları da ıslatarak onların üzerine sıralayın. Kullandığınız tepsiyi eğri şekilde tutun ki suyu süzülsün. Ardından dilimlere ayırıp her dilimi tereyağında kızartıp soğuk şerbet içine batırıp servis tabağına alın. Üzerini istediğiniz malzeme ile süsleyerek servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)