31 Ocak 2017 Salı

Güveçte Erişteli Bonfile Tarifi


Malzemeler
•  500 gr bonfile
•  2 su bardağı erişte
•  2 adet küp şeklinde doğranmış domates
•  4 adet sivri biber
•  100 gr tereyağı
•  100 gr kaşar peyniri
•  tuz
Kebap Tarifi
1   Erişteyi bol tuzlu suda haşlayıp, suyunu süzün.
2   Bonfileleri ızgarada veya teflon tavada pişirin.
3   Domatesleri, yeşil biberleri yağla birlikte tencerede sote edin.
4   Bir güveç kabına erişteyi yayıp, üzerine bonfileleri dizin. Domatesli, biberli Bayanşımı yaydıktan sonra, rendelenmiş kaşar peynirini serpin. 180 derece fırında kaşar peyniri pembeleşinceye kadar pişirin
5   Yeşil salatayla birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)