2 Şubat 2017 Perşembe

İçli Köfte Tarifi



İçli köfte, yöresel lezzetler arasında en sevilen ve en maharet isteyen köfte çeşitlerinden biri. Eğer kolay köfte tarifi arıyorsanız bence bu yemek tarifleri sitesi içinde yer alan kolay köfte tariflerine göz atabilirsiniz. Zira içli köfte hakikaten kolay bir köfte değildir ancak tadına doyamayacağız eşsiz bir köftedir. Ben içli köfteyi Malatyalı bir ablamızdan öğrenmiştim. İlk birkaç denememde içli köfte ile alakası olmayan köfteler ortaya çıkarsam da bir süre sonra nefis içli köfteler elde ettim. İçli köfte iki şekilde ikram ediliyor. Biri kızartılan içli köfte, biri haşlanan içli köfte. Benim size tavsiyem içLİ köfteleri hazırladıktan sonra yarısını haşlayın, yarısını kızartın ve her iki köfte çeşidini de servis tabağına koyup öyle ikram edin. Ben kızartılan içli köfteyi daha çok seviyorum çünkü hem daha lezzetli hem de daha risksiz. Zira haşlanan çiğ köfte eğer kaynar suyun içinde çok tutulursa dağılabiliyor, az tutulursa pişmeyebiliyor. Sıkı ve dağılmayan içli köfte için malzemeleri en az yarım saat yoğurun. İşte size nefis bir içli köfte nasıl yapılır buyurun tarifimizi görelim.
NOT:Bu tarif tam ölçülü degil fakat çok güzel oluyor ben ilk yedigimde çok begenmiştim. Zor gibi gözüküyor ama çok kolay (Melek Akyol)
İçli Köfte Tarifi için malzemeler
750 Gr.dana kıyması (İki kere çekilmiş)
1,5 Su bardağı ince bulgur
3-4 yumurta ( 1 Tanesi hamura 2-3 tanesi kızartırken kullanılacak)
1 Avuç ceviz içi
1 Çorba kaşığı çam fıstığı
1 Çorba kaşığı kuş üzümü
3 Soğan
1 Çorba kaşığı margarin
1 Su bardağı zeytinyağı
2 Kahve kaşığı karabiber ve tuz
2 Kahve kaşığı kimyon
1 Kahve kaşığı kırmızı biber
1 Demet maydanoz
İçli Köfte Tarifi
*** İnce doğranmış soğan,çam fıstığı ve margarin kavrulur.Kıymanın yarısı ilave edilir.Suyunu çekince tuz,karabiber,kimyon,dövülmüş ceviz ,kuş üzümü ve kıyılmış maydanoz konup Bayanştırılır.
*** İnce bulgur ile kıymanın diğer yarısı ,tuz,karabiber,kırmızı biber ve 1 yumurta ;ara sıra su serperek iyice yoğrulur.
*** Yumurtadan küçük parçalara ayrılıp avuç içinde parmak yardımı ile mümkün olduğu kadar ince açılır.
*** Hazırlanan iç doldurulup delik büzülerek küçültülür.İyice kapanınca ıslak avuç içinde sıkılıp düzeltilir.
*** Kaynar tuzlu suda 5 dakika haşlanır.(Suyu kaynatmalı) Delikli kepçe alınıp çatalla çarpılmış yumurtaya batırılır kızgın zeytinyağda kızartılır.
Başka Bir Tarif
MALZEMELER
* 750 gr dana kıyması(iki kere çekilmiş)
* 1,5 su bardağı ince bulgur
* 3-4 yumurta(1 tanesi hamura 2-3 tanesi kızartırken kullanılacak.;
* 1 Avuç ceviz içi
* 1 çorba kaşığı çam fıstığı
* 1 çorba kaşığı kuş üzümü
* 3 soğan
* 1 torba kaşığı margarin
* 1 su bardağı zeytinyağ
* 2 kahve kaşığı karabiber ve tuz
* 2 kahve kaşığı kimyon
* 1 kahve kaşığı kırmızı biber 1 demet maydanoz
İçli Köfte tarifi
1— İnce doğranmış soğan,çam fıstığı ve margarin kavrulur.Kıymanın yarısı ilave edilir.Suyunu çekince,tuz,karabiber kimyon,dövülmüş ceviz,kuş üzümü ve kıyılmış maydanoz konup Bayanştırılır.
2— ince bulgur ile Kıymanın diğer yarısı,tuz, karabiber, kırmızı biber ve 1 yumurta,ara sıra su serperek iyice yoğrulur.
3— Yumurtadan küçük parçalara ayrılıp avuç içinde parmak yardımı ile mümkün olduğu kadar ince açılır.
4— Hazırlanan iç köftelere doldurulup delik büzülerek küçültülür.İyice kapanınca ıslak avuç içinde sıkılıp düzeltilir.
5— Kaynar tuzlu suda 5 dakika haşlanır.(Suyu kaynatma) İçli köfteler delikli kepçe ile alınıp çatalla çarpılmış yumurtaya batırılır kızgın zeytinyağda kızartılır. Daha fazla Köfte Tarifleri
Patatesli İçli Köfte
Malzemeler
* 1 Kg.patates,
* 4 Yumurta(sarılari içine,akları ayrılacak
* Kızartmak için)1 bayat ekmeyin içi,
* Tuz karabiber,
* 250 gr kıyma,
* 1 tane soğan,
* Yarım demet maydanoz,
* 2 Yemek kaşığı sıvı yağ.
* 2 Kaşık nişasta

İçli Köfte Tarifi:
1 – Patatesler haşlanıp soyulacak ve püre haline getirilecek.bir bayat ekmeğin içi üstüne ufalanacak.4 yumurtanın sar1s1 içine konulacak. 2 – Tuz karabiber konup yoğrulacak.katı bir hamur elde edilecek.
İÇİNİN HAZIRLANIŞI :tencereye yağ konup kızdırılacak.kıyma kavrulacak,üstüne soğan rendelenecek ve kavrulacak.tuz karabiber ve maydonoz ilave edilecek.soğumaya bırakılacak.Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde koparılıp içi oyulacak ve soğutulmuş kıymadan doldurulup kapatılacak ve yumurta şekli verilecek.bütün köfteler hazırlandıktan sonra 4 yumurtanın akı 2 kaşık nişasta ile çırpılacak. Köfteler bu bulamaca batırılarak kiızgın yağda kızartılacak.servis tabağına alınan köfteler maydonoz ile süslenecek.AFİYET OLSUN.
Başka Bir Tarif
Malzemeler
1 kilo patates
3 su bardagı ince bulgur
3 yumurta
kıyma
baharat
Tarifi
Patatesleri haşlıyoruz sonra sıcakken soyup rendeliyoruz içine ince bulguru koyuyoruz yumurtaları istege göre baharat tuz la beraber azıçık yuğuruyoruz katı bir hamur kıvamında sonra şekil verip içine soganla ve baharatla kavrulmuş kıymayı içine koyuyoruz kızgın yagda pişiriyoruz…. afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)