MALZEMELER
5 adet dana pirzola
1,5 çay kaşığı biberiye
yarım çay kaşığı adaçayı
4-5 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
2 adet patates
2 adet domates
Tuz
Yemek Tarifi
Dana pirzolalar biberiye, tuz, adaçayı, dövülmüş sarmısak, sıvı yağ ile ovulup 1 gece dolapta bekletilir. Halka halka doğranmış domatesler tepsinin dibine dizilir. Üzerine halka doğranmış patatesler de dizilir. Marine edilmiş pirzolalar ızga¬rada pişirilip patateslerin üzerine yerleştirilir. Tepsinin ağzı alüminyum folyo ile kapatılıp 200° fırında patatesler yumuşayana dek pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)