Teknoloji, Sosyal Medya, Mobil Teknoloji, Ekonomi, Borsa, Flash Oyun, Spor, Haberler, Yemek Tarifler, Pratik Bilgiler
27 Ocak 2016 Çarşamba
Jöleli Soğuk Et Tarifi
MALZEMELER
* 2 Dana dili
* 1 Çay kaşığı tane karabiber
* Yarım demet maydanoz sapı
* 1-2 dal kereviz
* 2 Soğan
* 8 yaprak jelatin
* 4 – 5 salatalık turşusu
* 2 katı pişmiş yumurta
* 2 Havuç (Haşlanmış)
* Tuz
Yemek Tarifi
1— Dil kazınıp yıkanır.Dörde bölünmüş soğan, maydanoz,kereviz,tane karabiber,tuz ve 4 bardak su konup düdüklü tencerede haşlanır.(Düdük sesi geldikten sonra yarım saat pişirilir.)
2— Soğuyunca dil soyulup ayıklanarak küçük parçalara ayrılır.
3— Dil suyu süzülür. Yıkanmış jelatinler konup eritilir.
4— Turşu,yumurta,havuç küçük küçük doğranır.Etle Bayanştırılır.Jelâtinli et suyu ilâve edilir.
5— Tırtıllı kalıp ıslatılır.Hazırlanan Bayanşım boşaltılıp buz dolabında dondurulur.(3 – 4 saat)
6— Kalıptan çıkarmak için,kalıp ılık suya birkaç kere batırılıp servis tabağına ters çevrilir. Etrafı rus salatası ile süslenir.
Not :
Et suyunun yağsız olması gerekir
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)