27 Ocak 2016 Çarşamba

Jöleli Soğuk Et Tarifi


MALZEMELER
* 2 Dana dili
* 1 Çay kaşığı tane karabiber
* Yarım demet maydanoz sapı
* 1-2 dal kereviz
* 2 Soğan
* 8 yaprak jelatin
* 4 – 5 salatalık turşusu
* 2 katı pişmiş yumurta
* 2 Havuç (Haşlanmış)
* Tuz
Yemek Tarifi
1— Dil kazınıp yıkanır.Dörde bölünmüş soğan, maydanoz,kereviz,tane karabiber,tuz ve 4 bardak su konup düdüklü tencerede haşlanır.(Düdük sesi geldikten sonra yarım saat pişirilir.)
2— Soğuyunca dil soyulup ayıklanarak küçük parçalara ayrılır.
3— Dil suyu süzülür. Yıkanmış jelatinler konup eritilir.
4— Turşu,yumurta,havuç küçük küçük doğranır.Etle Bayanştırılır.Jelâtinli et suyu ilâve edilir.
5— Tırtıllı kalıp ıslatılır.Hazırlanan Bayanşım boşaltılıp buz dolabında dondurulur.(3 – 4 saat)
6— Kalıptan çıkarmak için,kalıp ılık suya birkaç kere batırılıp servis tabağına ters çevrilir. Etrafı rus salatası ile süslenir.
Not :
Et suyunun yağsız olması gerekir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)