Teknoloji, Sosyal Medya, Mobil Teknoloji, Ekonomi, Borsa, Flash Oyun, Spor, Haberler, Yemek Tarifler, Pratik Bilgiler
31 Ocak 2016 Pazar
KARAGÖZ BALIĞI ÇORBASI Tarifi
MALZEME
1 adet karagözbalığı
2 adet defne yaprağı
1/4 kıyılmış maydanoz dalı
Yarım adet limonun suyu
1 adet soğan (orta boy, ince kıyılmış
1 adet patates (büyük boy, küp şeklinde kesilmiş)
1 adet havuç
1.5 yemek kaşığı
1 adet yumurta
Çorba Tarifi
Bir tencereye suyu, balığı, defne yaprağını, maydanoz dalını, limon suyunu ve 1 soğanı koyup hep beraber haşlayalım. Haşlanan balığın etlerini iri iri ayıklayalım. Suyunu ise ayrı bir tencerede, içine, doğranmış patates ve havuç katarak kaynatalım. Sebzeleri pişirdikten sonra, un ve yumurta sarısı ile ince bir terbiye yapıp balık etleri ile birlikte içine iiave ederek kaynatalım ve servis edelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)