25 Ocak 2016 Pazartesi

Macar Sarma Tarifi


Malzemeler

Krep için:

1 bardak süt
1 yumurta
4 çorba kaşığı un
İç için:
4 dilim bonfile
200 gr. mantar
150 gr. dil peyniri
Tuz Karabiber

Yemek Tarifi
Süt, un ve yumurta iyice çırpılıp krep hamuru hazırlanır. Teflon tavanın dibi azıcık yağlanıp kızdırılır. Hazırlanan krep hamurundan bir kepçe kadar tavaya dökülüp önlü-arkalı pişi­rilir. Hamur bitene dek işleme devam edilir. Diğer yanda şerit doğranmış bonfile teflon tavada iyice kavrulur. Dilimlenmiş mantarlar ilave edilip iyice pişirilir. Tuz ve karabiber eklenip Bayanştırılır. Kreplerin içine konulup rulo şeklinde sarılır. Ka­panma yerleri alta gelecek biçimde fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerlerine didiklenmiş dil peyniri konulur. 200° fırında 10 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)