Merhaba,E-Tariflertakipçileri bugün sizlereKolay Kumpir Tarifiile sizlerleyiz. Kumpiri sevmeyeniniz yok, kumpir Anadolu ’nun bir çok yöresinde patatese kumpir derler. Mutfaklarımızda yeterli donanım olmadığı için bu güzel yemeği daha çok dışarda tüketiriz. Bugünkü tarifimizle size evde kumpir yapabilme zevkini tattıraçağız. Görsel olarakta çok seveceğinize bu tarif çok kolay ve pratik bir öğle yemegi olarak düşünebilir ve uygulayabilirsiniz. Yan yemek olmaktan çıkabilecek bir tarif, ana yemek olarak öğle ögünü kıvamında aynı zamanda.
Kolay Kumpir Tarifi ile ögle menünüzü yaptınız yendi sıra geldi tüm ailenin bir arada olduğu öğüne, akaşam yemeği Türk kadınlarının en önem verdiği öğündür. Tatlsından tuzlusuna her şeyi yapmaya çalışır. Sevdiklerini mennun edebilmek için. Beyler kıymet bilelim.Ana yemekiçin,et yemeklerikatagorimize bakabilir fikir alabilirsiniz.Çorba tariflerikatagorimizdenlezzetlibir çorba secebilirsiniz. Sofraların taçsız kralı içinsalata tariflerine bakabilirsiniz. Vitamin deposuçorba tarifleriiçin çorba tarifleri katagorisine göz atabilir. Prens ve prenseslerimiz içinpasta tariflerinden bir tanesini secebilirsiniz. Başka bir tarif için görüşmek üzere, kolay gelsin…
Kumpir Tarifi için malzemeler
1 kilo patates (haşlamalık)
200 gram, sosis,
3 tane domates,
1 Kase rende kaşar peyniri,
2 çorba kaşığı tereyağ,
Tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ,
1 kutu mısır konservesi,
6 tane kornişon turşusu,
Ketçap-Mayonez,
Öncelikle patatesleri yıkayalım, bir tencereye alalım üzerine su ilave edelim ocağa alalım haşlanmaya bırakalım. Haşlanan patatesleri soyalım, ezelim içine 2 yemek kaşığı tereyağ ve tuz ilave edelim hamur yoğurur gibi yoğuralım. Yağladığımız borcama püreyi eşit bir şekilde yayalım. Üzerine rende yaptığımız 1 kase kaşar peynirini serpelim. Rende yaptığımız domatesleri bir tavaya alalım, yarım çay bardağı sıvıyağı ekleyelim soteleyelim içine küçük doğradığımız sosisleri ekleyelim pişmeye bırakalım. Piştikten sonra borcama peynirlerin üzerine kaşık kaşık borcamın her yerine gelecek şekilde dökelim. 6 tane kornişon turşusunu küçük küçük doğrayalım bir kaba alalım üzerine mısır tanelerini ilave edip Bayanştıralım, domates ve sosisli harcın üzerine eşit bir şekilde dağıtalım. Ketçap ve mayonezle süsleyelim, dilerseniz üzerine zeytin, haşlanmış bezelye, salam gibi malzemelerle servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)