1 Şubat 2017 Çarşamba

İnegöl Köfte Tarifi



İnegöl köfte, yöresel köfte tarifleriarasında yer alan el mahareti isteyen nefis bir köfte tarifi.Yemek tarifleri sitesi olarak sizlere bir çok farklıpilav tarifiderlediğimiz sitemizden bir pilav tarifi deneyip, yanına da bu İnegöl köfte  tarifi ile nefis bir menü çıkarabilirsiniz. Ben İnegöl köfte yaparken tam olması gerektiği iki farklı kıyma ile yaparım. Toplamda bir kilo İnegöl köfte için yeterli olurken bunun çoğunu dana döşü, birazını kuzu kıyması olarak alırım. Soğanı mutfak robotundan çekerim ki rendelenmiş soğandan daha iyi oluyor bence. Bunun yanında mutlaka karbonat kullanırım. Siz tavsiyem İnegöl köftesi yapacaksanız mutlaka ızgara kullanın zira gerçek İnegöl köftesi ızgara pişer. Ama ızgaranız yoksa teflon bir tavaya asla yağ koymadan sadece köftelerin üzerine hafif yağladığınızla elinizle azıcık yağlayabilirsiniz. Bu şekilde tavaya yapıştırmadan köfteyi de fazla yağa bandırmadan kızartabilirsiniz. İnegöl köftenin yanında mutlaka salata hazırlayın çünkü içine koyduğumuz dana dönüş ağır bir kıymadır ve yanında hafif salata ile daha hafif bir hale getirilebilir. En güzel köfte tarifleri için yemek sitesi olarak sizler için bir çok tarif derledik dilerseniz site üzerinde arama yaparak diğer köfte çeşitlerine ulaşabilirsiniz.
İnegöl Köftesi İçin Malzemeler
1 kg dana kaburga kıyması
2 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
1 orta boy soğan
İnegöl Köfte Tarifi
Kıymayı bir gün önceden bir kere çektirin. Kıymaya karbonat Bayanştırarak yoğurun. Bir gün bekletin. Soğanı robottan geçirin sonrasında süzgeçte yıkayın. Köfteye Bayanştırın. Tuzunu ilave edip iyice yoğurun.Köfteleri ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp üzerini bastırarak mangal ateşinde pişirin. Yanında piyaz ile beraber servise sunarsanız lezzetine lezzet katarsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)