Teknoloji, Sosyal Medya, Mobil Teknoloji, Ekonomi, Borsa, Flash Oyun, Spor, Haberler, Yemek Tarifler, Pratik Bilgiler
26 Ocak 2016 Salı
Marmara Bonfile Tarifi
MALZEMELER
600 gr. bonfileh
200 gr. karides
100 gr. somon füme
1 su bardağı yeşil fıstık
2 yemek kaşığı yağ
1 baş kuru soğan
1 adet domates
2 adet sivri biber
1 demet maydanoz
2 diş sarmısak
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Yemek Tarifi
İnce doğranmış kuru soğan ve sarımsağı tavada kavuralım. Ayıklayıp enine ikiye ayırdığımız karidesleri ilave ettikten sonra domates, fıstık ve sivri-biber ile sote yapıp biberi de ekleyerek bekletelim. Diğer tarafta inceltilmiş ve dövülmüş dört parça bonfileyi düz bir zemin üzerine yayıp her birinin üzerine hazırlanan karidesli malzemeyi bölüştürelim. Her bonfileyi katlayıp poğaça şekli verdikten sonra tavada ikişer dakika altlı üstlü pişirip üstlerini somon füme ile kapatalım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)