28 Ocak 2016 Perşembe

Paskalya Çöreği Tarifi


Paskalya Çöreği Tarifi yaparken dikkat etmeniz püf noktaları, öncelikle mayalanma süresi çok önemli yaş yada kuru maya kullanabilirsiniz ama sıvı malzemelerinizden bir mutlaka ılık olması lazım. Mesela süt veya suyun ılık olması lazım ki mayalanma sürecinizin çabuk olması hem dehamur daha güzel kabarsın diye. Mutlaka 1 saat tabii bu havanın ısısı mayalandırdığınız yerin önemi çok çok önemli ama ne olursa olsun siz 1 saat hamuru bütün bir halde bekletmelisiniz. Bekletme süresi sonunda hamura şekil verdikten sonra tekrar 20 dakika daha bekletmelisiniz. Buçörekler çok büyük olur. Daha küçük olsunlar ister­sek hamurları daha çok parçaya ayırıp saç örgüleri hazır­layabiliriz. Yazılan püf noktalara dikkat edersek çok güzel Paskalya Çöreği Tarifi uygulayabilirsiniz. Şimdi tarifimizin malzeme listesine ve yapılışına gecebiliriz. Kolay gelsin.
Paskalya Çöreği Tarifi Malzemeleri
250 gr. un
1 çorba kaşığı margarin
5 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı ılık su
2 çay bardağı mahlep
1 kahve bardağı maya
1 kahve bardağı çekilmiş fındık
1 fiske tuz
3 yumurta
Paskalya Çöreği Tarifi 
Hamuru hazırlamak için Bayanştırma kabına unu eleriz. Ortasını açıp mayayı koyarız. Yarım bardaklık su ile mayayı ezip 15-20 dakika üre oluşmasını bekleriz. 2 yumurtayı, yağı, pudra şekerini, mahlebi, tuzu ve kalan suyu ekleyip kulak me­mesi yumuşaklığında hamur elde edene dek yoğururuz. Üze­rini örtüp ılık bir yerde 1 saat daha dinlendiririz. Her parçayı 3 parçaya daha ayırıp her birinden uzun çubuklar oluştururuz.  3 çubuktan saç örgüsü şeklinde örgü şekli oluş­turun 20 dakika daha bekletelim. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine alıyoruz. Üzerlerine yu­murta sarısı sürüp 180° fırında 30-35 dakika pişiririz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)