22 Ocak 2016 Cuma

Snapdragon 820 Artık Otomobillerde


Qualcomm'un yöneticisi Steve Mollenkopf, şirketin CES 2016'daki basın toplantısında Snapdragon 820'nin cep telefonları dışında 80 yeni cihazda kullanılacağını bildirdi. Bu işlemciye sahip akıllı telefonları henüz pek göremesekte yönetici Mollenkopf, Çinli üretici Le TV'nin yeni akıllı telefonu Letv Le Max Pro'nun Snapdragon 820 ile geleceğini bildirdi. Geçtiğimiz günlerde Letv Le Max Pro'nun Snapdragon 820 işlemciye sahip ilk akıllı telefon olduğunu haberimizde bildirmiştik. Snapdragon 820 işlemcideki gecikmeler, firmayı işlemcinin otomobillere özel üretilmesinden alıkoymamış gibi görünüyor.
Qualcomm'un yöneticileri Snapdragon 820Am'yi otomatik sürücü asistanı ve navigasyon gibi işlevlerinden ve otomobilin içine dağıtılmış dört adet 4K ekrandan oluşan karmaşık bir sistemi çalıştırırken gösterdiler. Kurulan sistemin içinde sürücünün kafa hareketlerini algılayarak yola dikkat edip etmediğini söyleyen dahili kameralar da vardı.

Ürettiği otomobillerde kullandığı büyük ekranlarla dikkat çeken Audi, Snapdragon 820 sayesinde sistemlerinin kapasitesini ikiye katlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)