MALZEMELER
6 adet tavuk baget
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet sivri biber
1 adet soğan
6 diş sarmısak
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı soya sosu
Tuz
Köri
Pul biber
Karabiber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Soğanlar yemeklik doğranıp sıvı yağ ile kavrulur. Havuç, kabak, sivri biber küp küp doğranıp soğanlara ilave edilir. Biraz daha kavrulur. Sarımsaklar ezilip soğanlara eklenir. Soya sosu, köri, pul biber, karabiber, tuz ve mısır nişastası ilave edilip bir taşım kaynatılır. Diğer yanda tavuk bagetler teflon bir tavada kızartılır. Isıya dayanıklı fırın kabına tavuklar alınır. Üzerine hazırlanan sebzeler dökülüp 200° fırında 20 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)