27 Şubat 2016 Cumartesi

Çılbır Tarifi


Malzemeler
•  8 adet yumurta
•  3,5 su bardağı su
•  4 diş sarımsak
•  2 çorba kaşığı sirke
•  1 çorba kaşığı tereyağı
•  1,5 çay kaşığı kırmızı pul biber
•  1,5 çay kaşığı nane
•  5 su bardağı su
•  tuz
Yemek Tarifi
1   Bir tencereye 5 bardak suyu koyun ve kaynatın. Kaynayınca içine sirkeyi ekleyin.
2   Kaynayan suyun içerisine yumurtaları tek tek kırın. Yumurtaların tek olarak pişirilmesi gerekir. Yumurtaları tek tek pişirerek servis tabağına alın.
3   Bir kasenin içerisine yoğurdu, ezilmiş sarmısağı ve tuzu Bayanştırın. Yumurtaların üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.
4   Bir tavada tereyağını kızdırın. Ateşten alın ve kırmızı biberi yağın içerisine Bayanştırın. Hazırladığınız kırmızı biberli yağı servis tabağındaki çılbırın üzerine dökün. Üzerine nane serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)