Malzemeler
• 8 adet yumurta
• 3,5 su bardağı su
• 4 diş sarımsak
• 2 çorba kaşığı sirke
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 1,5 çay kaşığı kırmızı pul biber
• 1,5 çay kaşığı nane
• 5 su bardağı su
• tuz
1 Bir tencereye 5 bardak suyu koyun ve kaynatın. Kaynayınca içine sirkeyi ekleyin.
2 Kaynayan suyun içerisine yumurtaları tek tek kırın. Yumurtaların tek olarak pişirilmesi gerekir. Yumurtaları tek tek pişirerek servis tabağına alın.
3 Bir kasenin içerisine yoğurdu, ezilmiş sarmısağı ve tuzu Bayanştırın. Yumurtaların üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.
4 Bir tavada tereyağını kızdırın. Ateşten alın ve kırmızı biberi yağın içerisine Bayanştırın. Hazırladığınız kırmızı biberli yağı servis tabağındaki çılbırın üzerine dökün. Üzerine nane serperek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)