Teknoloji, Sosyal Medya, Mobil Teknoloji, Ekonomi, Borsa, Flash Oyun, Spor, Haberler, Yemek Tarifler, Pratik Bilgiler
25 Şubat 2016 Perşembe
Dana eskalopu kordon blö Tarifi
MALZEMELER
8 adet dana bifteği
2 kahve fincanı rafine yağı
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı un
3 adet küçük bir kapta hafifçe çırpılmış yumurta
1 su bardağı galeta unu
4 dilim bıçak sırtı kalınlığında gravyer peyniri
4 dilim bıçak sırtı kalınlığında jambon
tuz
bir tutam karabiber
Yemek Tarifi
Biftekleri bıçak sırtı kalınlığında dövüp tuzlayın biberleyin. Etlerin dört adedinin üzerlerine birer dilim jambon ve jambonların üzerlerine birer dilim gravyer peyniri koyun. (Ebat olarak jambon ve gravyer peyniri biftekten biraz küçük olmalıdır). Sonra üzerlerine diğer etleri kapatın. Kenarlarını elinizle iyice bastırın ve biftekleri önce alt üst una sonra yumurtaya ve sonra galete ununa bulayın. Bir tavaya rafine yağı koyup hafif kızdırın hazırladığımız etleri tavaya dizin. Orta ateşte 4 ’er dakika alt üst altın sarısı kızartıp bir servis tabağına çıBayann. Tavadaki yağı döküp tavaya tereyağını koyun. Hafifçe kızartıp etlerin üzerine döküp servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)