25 Şubat 2016 Perşembe

Ispanaklı Mantı Tarifi


MALZEMELER (4 Kişilik)
2.5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar su
İç harcı için:
1 demet ıspanak
100 gram kıyma
1 adet soğan
karabiber
tuz
Üzeri için:
1 çorba k.tereyağı
1 kase yoğurt
Makarna Tarifi:
Geniş bir Bayanştırma kabına 2.5 su bardağı unu alıp üstüne 1 tane yumurta kırın.1 tatlı kaşığı tuz ve su ekleyin.
Daha sonra una Bayanştırarak sert bir hamur hazırlayın.Hamuru merdane yardımı ile açın tezgaha serin.Hamuru kare, kare kesin.İç harcı için bir kapta 100 gram kıyma ile soğanı Bayanştırın.Kıymadan fındık iriliğinde yuvarak toplar yapın. Hamurun küp kesilmiş bölümlerine kıymalı harçtan koyup hamuru kapatın.Tencerede kaynayan suyun içine mantıları alın.Mantıların pişmesine yakın ıspanak yapraklarını ekleyin bir taşım kaynatın. Mantıları servis tabağına alın. Tereyağına pulbiber ilave edip sos elde edin. Servis tabağındaki ıspanaklı mantıların üstüne önce yoğurdu sonrada tereyağını gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)