25 Şubat 2016 Perşembe

Peynirli Biftek Tarifi


Malzemeler:8 dilim biftek
5 tane, patates
alabilidği kadar süt
tuz , karabiber
çedar peynir
zeytinyağı
Üzeri için:
Dereotu

Yemek Tarifi
Öncelikle patatesleri yıkayalım, bir tencereye su alalım patatesleri haşlamaya bırakalım. Biftekleri az sıvıyağla birlikte yüksek ısıda, yarı kıvamda pişirelim. Pişirdiğimiz biftekleri fırın tepsisine alalım. Haşlanmış olan patatesleri çatalla ezelim içine tereyağını, sütü, tuzu ve karabiberi ilave edelim Bayanştırıp püre haline getirelim. Hazırladığımız patates püresini krema torbasına alalım, tepsideki bifteklerin üzerine sıkalım. Üzerlerine 1 dilim cedar peyniri koyalım, 180 derecelik ısda yaklaşık 10 dakika fırınlayalım. Fırından çıkardıktan sonra dilimleyerek servise sunalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)