2 Şubat 2016 Salı

Fırında Pilavlı Kuzu Gerdan Tarifi


Malzemeler :
• 1 kg.haşlanmış kuzu gerdan eti
• 2 soğan
• 2 defne yaprağı
• 4 diş sarımsak
• 1 çorba k.domates salçası
• 1 tatlı k.biber salçası
• tane karabiber
• tuz
• 2.5 su b.pirinç
• 1.5 su b.arpa şehriye
• et suyu
• tuz
• sıvıyağ

Yemek Tarifi
Arpa şehriyeyi sıvıyağda kavurun. Rengi değişince üzerine doğranmış soğanları da ekleyerek kavurun. Soğanlar da kavrulduktan sonra pirinci de ilave edip tuzunu ayarlayın .Daha sonra kavrulan pirinç ve arpa şehriyeyi tepsiye alın.
Daha önceden,defne yaprağı ,sarımsak ve tane karabiber ile beraber haşladığınız etleri de tepsiye ekledikten sonra pişirecek kadar su ekleyerek önceden ısıtılmış 200 derecede pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)