27 Şubat 2016 Cumartesi

Kağıtta Sebzeli Köfte Tarifi


Malzemeler
Köfte için:
500 gr. köftelik kıyma
1 adet kuru soğan
3-4 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı köfte bahan
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Tuz
Garnitürü
1 kâse bezelye (konserve)
1 adet havuç
1 adet patates
Tuz
Köfte Tarifi
Bayanştırma kabının içine kıyma, rendelenmiş soğan, ince doğranmış maydanoz ve bütün baharatlar ilave edilir, iyice yoğurulur. Ufak köfteler hazırlanır. Teflon bir tavada önlü ar­kalı kızartılır. Köfteler kızardıktan sonra küp küp doğranmış havuç ve patates aynı tavada köfteden kalan yağ ile kavrulur. Tuz ve bezelye ilave edilir. Yağlı kâğıt ya da alüminyum folyodan kare şeklinde parçalar kesilir. Birer porsiyon bu kâğıt­lar içine pay edilip bohça şeklinde kapatılır. Katlanan yerler alta gelecek şekilde tepsiye alınır. 40-45 dakika 200° fırında pi­şirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)