26 Şubat 2016 Cuma

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi


MALZEMELER
pilavı için:
2 su bardağı bulgur
1 adet kırmızı biber
1 adet soğan
1 adet patates
2 adet biber
1 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı salça
karabiber
tuz
sıvıyağ
eti için:
350 gram kuzu eti
karabiber
sıvıyağ
kekik
tuz

Pilav Tarifi:
Eti tencereye koyup soteleyelim. Pilavı yapmak için tenceremize sıvıyağı dökelim. Üstüne soğanı,biberi,küp, küp doğranmış patatesleri
ilave edelim.Sonrasında salçayı, közlenmiş kırmızı biberi tuzunu baharatlarını ilave edelim.
Üstüne etsuyu ilave edip pişirelim. Kek kalıbı veya benzer bir kaba eti alıp üstüne pilavı bastırıp ters çevirelim.
Sıcak,sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)