
Malzemeler
3 adet mezgit fileto
250 gr. karides 250 gr. midye (dondurulmuş)
1 adet soğan 2 adet defne yaprağı
Sos İçin: 2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet kereviz
3 çorba kaşığı un
1,5 su bardağı süt
200 gr. gravyer peyniri
1 su bardağı bezelye
1 adet havuç
Üzerine:Yarım su bardağı ekmek kırıntısı Tuz
Balıkları küp küp doğrayalım. Bir tencereye balık, karides, midye ve yemeklik doğranmış soğan koyup biraz su ilavesi ile 10 dakika pişirelim. Süzüp fırın tepsisine alalım. Yağ ve unu kavurup küp doğranmış kerevizi, havucu ekleyip kavuralım. Yavaş yavaş sütü ilave edip 1-2 dakika pişirelim. Rendelenmiş peyniri ekleyip balıkların üzerine dökelim. En üste ekmek kırıntılarını döküp 200° fırında 20 dakika pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)