1 Mart 2016 Salı

Vişneli ekmek tatlısı Tarifi


Malzemeler:
1 Kilo. vişne
1 çay fincanı toz şeker
2 çay fincanı su
2 çay fincanı. vişne suyu
1 paket kızarmış ekmek
üzeri için:
kaymak


Tatlı Tarifi
Öncelikle vişneleri ayıklayıp yıkayalım, çekirdeklerini çıkaralım. Orta boy bir tencereye alalım. Üzerine 1 çay fincanı vişne suyunu,1. çay fincanı şekeri,1 çay fincanı suyu ilave edip pişmeye bırakalım. Vişneler yumuşayınca ocaktan alalım.
Borcama kızarmış ekmekleri dizelim,1 çay fincanı vişne suyu ile ıslatalım. Üzerine pişirdiğimiz vişne tanelerini yayalım, soğumaya, bırakalım. Soğuyunca buzdolabında yaklaşık 2 saat bekletelim.
Soğuyan vişneli ekmek tatlımızı servis tabağına alalım üzerine kaymak koyarak servis edebilirsiniz. İçine sevginizi katmayı unutmayınız. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)