2 Mart 2016 Çarşamba

Cevizli Çörek Tarifi


Malzemeler:
1 Paket yaş maya
1 Su bardağı erimiş margarin/tereyağı
1 Kilogram Un
1 Su bardağı ılık süt
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Kesme şeker
1 Adet yumurta
Tuz
İçine:
Dövülmüş ceviz
Üstüne:
Yumurta sarısı ve susam,
Hamur işi Tarifi
Mayayı ılık süt ve şeker ile ezelim. Hamur malzemelerinin tamamını yoğurup yumuşak bir hamur elde edelim. İç malzemeyi hazırlayana kadar da hamuru dinlendirelim. Hamuru bezelere ayırıp ince bir şekilde açın. (çok ince olmasına gerek yok) Yufkaların üzerine sıvı yağ sürüp ceviz serpiştirelim. Her bir yufkayı dikine üçe kestikten sonra kesilen şeritleri rulo gibi kıvırıp gül şeklinde saralım. Üstlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıttığımız fırında 190 derecede üstleri kızarana dek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)