12 Mart 2016 Cumartesi

Dereotlu Söğüt Yaprağı Kuzu Ciğer Sote Tarifi


Malzemeler :
• Yarım kg. kuzu ciğeri
• 3 soğan
• 1 tutam dereotu
• 2 demet kıvırcık
• Mısırözü yağı
• Tuz, karabiber
• Kimyon
Yemek Tarifi
Tavaya sıvı yağını koyun ve üzerine kuzu ciğerinden bir tutam ilave edip yüksek ateşte kızarana kadar pişirin.Diğer kuzuları ciğerler bitene kadar aynı şekilde tekrarlayın.Önemli olan kuzu ciğerlerinin kuru değil içinin yumuşak olmasıdır.3 adet soğanı piyaz şeklinde kesin.Soğanları kestikten sonra 1 tutam dereotunu ince olarak kesin ve soğanlarla beraber Bayanştırın.2 demet kıvırcığı ince ince kesin.Servis tabağına yeşillikleri yerleştirin.Üzerine piyaz soğanları ilave edin.Daha onra üzerine kuzu ciğerleri ilave edip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)