Malzemeler
• 500 gr. kıyma
• tuz
• karabiber
• 1 kg arpacık soğan
• 1 /2 çay bardağı sıvıyağ
• 1 çorba kaşığı salça
1 Kıymayı tuz ve karabiberle yoğurun. Küçük parçalar koparın. Elinizle yuvarlayarak misket büyüklüğünde köfteler yapın.
2 Soğanları iyice yıkayın. Dış kabuğunun bir katını soyun. Kopmayacak şekilde boylamasına ikiye kesin. Aralarına köfteleri yerleştirin. Fırın kabına dizin, sıvıyağ ve salçayı Bayanştırın. Soğanların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yarım saate yakın pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)