1 Mart 2016 Salı

İç Baklalı Yaprak Sarma Tarifi

Malzemeler

•  1 komposto kösesi iç bakla

•  1 kase pirinç

•  3 adet soğan

•  1 kahve fincanı yağ

•  3 dal taze nane

•  1/2 demet dereotu

•  250 gr. asma yaprağı

•  1 kesme şeker

•  1 adet limon suyu

Yemek Tarifi

1 Baklayı haşlayın. Kabuklarını soyun. Soğanları yemeklik doğrayın ve 1 kahve fincanı yağda kavurup, yıkanmış pirinci ve baklayı da ekleyin.

2 Birkaç kez Çevirdikten sonra 1 çay bardağı sıcak su ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin.

3   Bir tencerede bir miktar suyu kaynatın. Asma yapraklarını kaynamış suya daldırıp çıBayann.

4   Yapraklara hazırladığınız harçtan koyup sarma şeklinde sarın ve tencereye dizin. Limon suyunu üzerinde gezdirin. Üzerini geçmeyecek şekilde su koyun ve kısık ateşte yarım saat pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)