Tavuk şiş tarifi ile siz değerli takipçilerimizle başbaşayız sevgili bayanlar. Bugün kısa bir sürede güzel bir menü çıkarmak zorunda olan özellikle çalışan bayanların bir gece önceden hazırlayıp, buzdolabında bekleterek ertesi gün sadece kızartma işlemi yaparak kısa sürede pratik bir tavuk yemeği tarifi sizler için sitemizde…Eğer kızartma yerine fırında bir tavuk yemeği düşünüyorsanız sitemizde yer alan et yemekleri kategorisin de yer alan Fırında Tavuk Tarifini uygulayabilirsiniz.
Tavuk Şiş Tarifimizin yanına elma dilimleri ile hazırlanmış patates de ekleyerek hem sağlıklı hem de doyurucu bir menü hazırlamış olacağız. Tavuk şişi kızartırken size önerim tereyağı ve fındık yağını Bayanştırmanızı öneririm böylece tarifimizin lezzeti iki kat artmış olacak kolay gelsin bayanlar…
Püf Noktası: Kuşbaşı et için but tercih ederseniz çok daha lezzetli bit tat elde edebilirsiniz.
Tavuk Şiş Malzemeler500 gram but kuşbaşı tavuk eti
1 orta boy soğan
Sarımsak ( 1 diş)
Biber salçası ( 1 çay kaşığı) Orta boy patates ( iki adet)
Baharat kekik( bir tatlı kaşığı, kırmızı biber 1 ( bir çay kaşığı), Üç de bir çay kaşığı köri ve kimyon, bir fiske tuz ve karabiber
Tereyağı veya sıvı yağı
Evet sevgili bayanlar öncelikle soğan ve sarsmağı rendeleyip neredeyse püre haline getiriyoruz. Tüm baharat malzemelerini, sarımsak ve soğan püresini , salça ile Bayanştırıp, içine kuşbaşı tavukları ekleyerek Bayanştırıp buzdolabında en az iki saat dinlendiriyoruz. (ben bir gece bekletiyorum) Buzdolabında dinlendirdiğimiz tavuk kuşbaşıları çöp şişlere diziyoruz.
Şimdi bayanlar garnitür olarak seçtiğim patatesleri dilimleyin( elma dilimi)hafif haşlıyoruz. Son aşamada bayanlar elma dilimlerini ve tavukları kızartam yağında iyice kızartıyoruz. Tavukları kızarttığımız yağın içine sinen baharat sayesinde patateslerimiz de ayrı bir lezzet kazanıyor kolay gelsin hanımlar…
Malzemeler :
• 1 bütün tavuk göğsü
• 3 yeşil biber
• 2 kırmızı biber
• 2 domates
• biberiye
• karabiber
• tuz
• zeytinyağı
Tavuk Yemekleri Tarifi
Tavuk göğsünü küp olarak doğrayın. Bir kaba alarak üzerine tuz, biberiye, karabiber ve zeytinyağı ekleyerek Bayanştırıp her yerine geçmesini sağlayın.
Domatesleri ,yeşil ve kırmızı biberleri doğrayın. Etleri ve sebzeleri sırayla şişlere geçirerek biraz da üstüne yağ gezdirdikten sonra ızgarada yeterince pişirin ve dilediğiniz gibi servis edin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)