1 Aralık 2016 Perşembe

Ballı Börek Tarifi


MALZEMELER
1 su bardağı ceviz içi
1.5 yemek kaşığı esmer şeker
1 çay kaşığı tarçın
20 gr tereyağı
10baklavayufkası
50 gr tereyağı
Şurup için
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
2yemekkaşığı bal
2tatlıkaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
(8 kişilik)
Börek Tarifi
Fırını 200 dereceye ayarlayın. Cevizi, şekeri, tarçını ve eritilmiş tereyağını bir kasede Bayanştırın. Yufkaların üzerine fırça ile tereyağını sürün. 10 cm genişliğinde uzun kesin. Her parçaya ceviz paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Tepsiye dizerek 15 dakika pişirin. Şurubu için, şeker, su, bal, portakal kabuğunu Bayanştırıp orta ateşte 5 dakika kaynatın.Börekleri telızgaraüzerine alıp sıcakken şurubu üzerine dökün. Servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)