Malzemeler
2 tane yufka
500 gr pırasa2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tane yumurta
Tuz
Yufkaları ıslatmak için;
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı su
Üzeri için;
1 Tane yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tane yumurta
Tuz
Yufkaları ıslatmak için;
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı su
Üzeri için;
1 Tane yumurtanın sarısı
Pırasalı Börek Tarifi
Öncelikle pırasaları yıkayalım, kesme tahtasında incecik kıyalım. Bayanştırma kabına alalım, üzerine yumurtayı kıralım, tuz, rende kaşar peyniri ve yoğurdu ilave edelim güzelce Bayanştıralım.
Bir kasede su ve sıvıyağı Bayanştıralım, ilk yufkanın her yerine bu Bayanşımdan sürelim, üzerine diğer yufkayı serelim her yerine su ve sıvıyağı Bayanşımından sürelim. Yufkayı 5-6 cm keselim kestiğimiz yufka dilimlerinin içine yeteri kadar iç harçtan koyalım sigara böreği yapar gibi saralım.
Yağlanmış fırın tepsisine dizelim, üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürelim. 170 Derecelik ısıda üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)