1 Aralık 2016 Perşembe

Pırasalı Börek Tarifi


Malzemeler
2 tane yufka
500 gr  pırasa2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek  kaşığı yoğurt
1 tane yumurta
Tuz


Yufkaları ıslatmak için;

Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı su
 Üzeri için;
1 Tane  yumurtanın sarısı

Pırasalı Börek Tarifi
Öncelikle pırasaları yıkayalım, kesme tahtasında incecik kıyalım. Bayanştırma kabına alalım, üzerine yumurtayı kıralım, tuz, rende kaşar peyniri ve yoğurdu ilave edelim güzelce Bayanştıralım.
Bir kasede su ve sıvıyağı Bayanştıralım, ilk yufkanın  her yerine bu Bayanşımdan sürelim, üzerine diğer yufkayı serelim her yerine su ve sıvıyağı Bayanşımından sürelim. Yufkayı 5-6 cm keselim kestiğimiz yufka dilimlerinin içine yeteri kadar iç harçtan koyalım sigara böreği yapar gibi saralım.
Yağlanmış fırın tepsisine dizelim, üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürelim. 170 Derecelik ısıda üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)