11 Aralık 2016 Pazar

Burma Baklava Tarifi


Hanımlar bayramda şöyle güzel bir baklava yapmaya ne dersiniz? En lezzetli haliyle sizlere sunduğumuz bu şerbetli tatlı tarifi,  bayramınıza bayram katacak. Misafirlerinize hazır tatlı yerine ev yapımı tatlı ikram etseniz daha hoş olmaz mı?
Burma Baklava Tarifi Malzemeler
10 çorba kaşığı (150gr) tereyağı
1 çay bardağı eritilmiş sıvıyağ
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke
1 torba (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
1 torba karbonat
300 gram (1,5 su bardağı) ılık süt
Yaklaşık 1kg un(aldığı kadar)
 Açmak için:
60 gram(2 çorba kaşığı) un
300gr
Nişasta içi:
3 su bardağı (500gram) ince dövülmüş ceviz içi

 Şerbeti:
1000 gram (5 su bardağı) tozşeker
1000 gram (4 su bardağı) su
Yarım limon suyu
Ayrıca: 200gr tereyağı
Baklava Tarifi
Servis yapmadan bir gün önce hamurun malzemelerini yoğurup kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Hamuru elde ettikten sonra 10-15 dakika bekletin. Hamurunuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. Parçaları un ve nişasta Bayanşımıyla elinizden geldiğince ince açmaya çalışın. Hamur kıvamını alınca yufkanızın üçte biri kadar iç tarafa doğru katlayın. Üstüne çokça ceviz serpiştirin. Katlamadığınız köşeden başlayıp oklavaya sarın İki elinizle iki tarafından da büzerek tepsiye dizin. Bir gece buzdolabında bekletelim. Bir  gün sonra şerbetini hazırlayalım. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra on dakika daha kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Yarım limonu sıkıp, bir dakika sonra ocağın altını kapatalım. Bir tavada 200 gram tereyağınızı eritmeye başlayın. Üstünde biriken köpükleri alın yoksa acı olur. Sıcak yağı baklavanızın her yüzeyine gelebilecek şekilde yayın. Dibindeki süt birikintisini içerisine yaymamaya çalışın. Sonra üzerinde siyah lekeler oluşabilir. Bıçak yardımıyla çok fazla ezmeden arzu ettiğiniz şekilde kesebilirsiniz. 190Co (Orta derece) fırın ısısında üzeri iyicene kızarana kadar bekleyin. Fırından aldıktan sonra biraz ılınması  için bekletin. Soğuttuğunuz şerbeti baklavanın üstüne her yerine yedirene kadar yayın. Soğuk tüketiniz. Afiyet bal şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)