11 Aralık 2016 Pazar

Rokoko Tarifi



Rokoko Tarifi için malzemeler
2 paket kakaolu bisküvi
1 su bardağı krema
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı fındık
1 çay bardağı kuru üzüm
1 limon kabuğu rendesi
100 gram bitter çikolata
Yeteri kadar süt
Üzeri için
kakako


Rokoko Tarifi
Bisküvileri elinizde ufalayın.
Derince bir Bayanştırma kabına kremayı dökün ve içine fındık, kuru üzüm, limon kabuğu rendesi, eritilmiş çikolata, pudra şekeri, vanilya ilave edip hepsini birlikte Bayanştırın. Ufaladığınız bisküvileri de bu Bayanşımın içine koyun ve tekrar Bayanştırın.
Koymak istediğiniz kalıbın içine streç film serin ve rokoko harcınızı kalıplara döküp kaşıkla batırarak düzeltin. Kalıpları bir tepsinin üzerine ters getirerek koyun ve streç filmlerden asılarak şeklini bozmadan rokokoları tepsiye çıBayann.
Rokoko tepsisini buz dolaba kaldırıp 1 gece bekletin.
Ertesi gün servis tabağına alıp üzerine kakao serpin ve servis edin.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)