13 Aralık 2016 Salı

Çilekli Kup Tarifi

Çilekli Kup için malzemelerimiz;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2.5yemekkaşığı un
3.5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
500 gram çilek
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
Çilekli Kup Yapılışı:
Tatlımızı yapmaya başlayalım…
– Başlamadan önce fotoğraf galerimize göz gezdirmenizde fayda var.
-İlk olarak bir litre sütümüzü tenceremize ilave ediyoruz.
– Ardından bir su bardağı toz şekeri içerisine ekliyoruz.
– İki buçuk yemek kaşığı unumuzu ilave ediyoruz.
– Üç buçuk yemek kaşığı nişastamızı atıyoruz.
– Kaynayıp göz göz olana kadar Bayanştırın.
– Aralarında topak kalmaması için çırpma telimizle yapalım.
– Kaynayıp göz göz oluncamuhallebimizi ocaktan alıyoruz.
– Fazla koyulaşmasına izin vermeden ocaktan alın.
– Ocaktan aldığımız Bayanşımın içerisine vanilyamızı ekliyoruz.
–  Bir paket toz krem şantiyi içerisine ekliyoruz.
– Şimdi 5-6 dakika kadar mikserden geçiyoruz. Çünkü sakız kıvamına gelmesi için.
– Muhallebimizi kuplara paylaştırırken  iki parmak kadar eksik dolduralım.
Çilek püremizi yapmak için;
–  Çilek püresini yapmak için çileklerimizi bilenderdan geçireceğiz.
– Üzerine de iki tatlı kaşığı pudra şekerimizi ilave ediyoruz.
– Çileklerimizipürekıvamına getirdikten sonra tatlımızın üzerine paylaştıracağız.
– Üç kaşık kadar yeterli olacaktır.
– Bu şekilde diğer kuplarımıza da yediriyoruz.
– Çilekli kupumuz servise hazır.
– Dilersek bir gece buzdolabında soğuk servis yapabilir. Dilersek de 5-6 saat beklettikten sonra servis edilebilir.
– Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)