9 Aralık 2016 Cuma

Fırında Sebzeli Tavuk


Malzemeler
1 bütün piliç 1 limon 2 havuç 4 diş sarımsak 4-5 kuru soğan 5-6 cherry domates yarım kg konserve bezelye 2 iri patates kekik karabiber köri pulbiber tuz zeytinyağı asıl tarifte arpacık soğan ve 1 büyük domates kullanılıyordu.
Tarif
Tavuğu iyice yıkayıp limon suyuyla ovun. Havuçları soyup büyük parçalara dilimleyin. Patatesleri iri küpler halinde doğrayın. Sarımsakları ve soğanları soyup ikiye bölün. Bezeleyeleri ve domatesleri de ekelyerek tüm sebzeleri karıştırın. Baharatları, tuzu, zeytinyağını ve birkaç damla limon suyunu harmanlayarak tavuğun her tarafına bu karışımı sürün. Fırın poşetinin içini unlayın, tavuğu ve sebzeleri poşete yerleştirin. Poşeti birkaç yerinden delip ağzını sıkıca kapatın. Önceden ısınmış 210C fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Pişince poşetten çıkarıp birkaç dakika daha fırında tutun. (böylece tavuğun üzeri de kızarmış olacaktır.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)