Malzemeler
1 bütün piliç 1 limon 2 havuç 4 diÅ sarımsak 4-5 kuru soÄan 5-6 cherry domates yarım kg konserve bezelye 2 iri patates kekik karabiber köri pulbiber tuz zeytinyaÄı asıl tarifte arpacık soÄan ve 1 büyük domates kullanılıyordu.
Tarif
TavuÄu iyice yıkayıp limon suyuyla ovun. Havuçları soyup büyük parçalara dilimleyin. Patatesleri iri küpler halinde doÄrayın. Sarımsakları ve soÄanları soyup ikiye bölün. Bezeleyeleri ve domatesleri de ekelyerek tüm sebzeleri karıÅtırın. Baharatları, tuzu, zeytinyaÄını ve birkaç damla limon suyunu harmanlayarak tavuÄun her tarafına bu karıÅımı sürün. Fırın poÅetinin içini unlayın, tavuÄu ve sebzeleri poÅete yerleÅtirin. PoÅeti birkaç yerinden delip aÄzını sıkıca kapatın. Ãnceden ısınmıŠ210C fırında yaklaÅık 45-50 dakika piÅirin. PiÅince poÅetten çıkarıp birkaç dakika daha fırında tutun. (böylece tavuÄun üzeri de kızarmıŠolacaktır.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)