13 Aralık 2016 Salı

Keşkül Tatlısı Tarifi


Merhaba sevgili E-Tarifler takipçileri lezzet tutkunu bayanlar, hafif vesütlü tatlılarkategorimize Türk mutfağının vazgeçemediği bir tatlı olan Keşkül Tatlısı Tarifi ile devam ediyoruz. İster sade bir şekilde tüketin isterseniz bir dondurma ile servis yapın bence bu tatlı sofranızda mutlaka olması gereken tatlılardan biri olup özellikle  çocuklarınıza yapabileceğiniz sağlıklı ve kolay bir tariftir.
Keşkül Tatlısıtarifimizi servis yaparken ister tarifimizde olduğu gibi hindistan cevizi ile süsleyebilir. İsterseniz de tarifimize bol lezzet katacak ceviz ve fındık ile de servis edebilirsiniz. Tatlıtarifimizi özellikle soğuk olarak servis etmenizi önerir ve bir başka yöresel sütlü tariflerin de buluşmak üzere kolay gelsin.
Keşkül Tatlısı Tarifi için malzemeler
150 gr. badem
1,5 kahve fincanı pirinç unu
1,5çorbakaşığı nişasta
5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker (veya 30 adet tatlandırıcı)
4 çorba kaşığı
Hindistan cevizi
Keşkül Tatlısı Tarifi
Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyarız. Ro­botta iyice çekip ezeriz. Pirinç unu ve nişastayı azıcık süt ile ezip topaksız hale getiririz. Sütü tencereye ekleyip iyice kay­natırız. Bir fiske tuz atarız. Kaynamış sütten biraz alıp badem­lerin üzerine dökeriz. Pirinç unu ve nişasta Bayanşımını yavaş yavaş kaynayan süte ekleriz. Daha sonra bademleri ekleriz. Hindistan cevizini ekleyip Bayanştırırız. Sütün üzeri göz göz ola­na dek pişiririz. Kâselere alıp Antep fıstığı, Hindistan cevizi ve nar ile süsleriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)