6 Aralık 2016 Salı

Mantarlı Dana Böbreği Sote Tarifi


Malzemeler.
• 15 dilim dana böbreği (l cm kalınlığında kesilmiş)
• tuz
• taze çekilmiş karabiber
• 40 g (5 çorba k.) un
• 60 g (4 çorba k.) Sana
• 100 g (l orta boy) soğan
• 100 g mantar
• 100 mi (2/5 su bardağı) krema
• 1/2 demet maydanoz
Yemek Tarifi
Mantarlı Dana Böbreği Sote,Ön Hazırlık :
Bir tavada Sana ’yı kızdırıp,unlanmış böbrekleri sık sık kanstırarak sote edin.Aynı tavada, böbrekleri aldıktan sonra,bu kez soğan ve
mantarı,mantarlar sularını bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirin.Pişmiş soğan-mantar Bayanşımına kremayı ilave edip,Bayanştırarak bir taşım kaynatın.Bir kenara ayırmış olduğunuz sote edilmiş böbrekleri,kremalı mantar sosuna katıp ısıtın.
HAZIRLANIŞI:
Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp,piyaz doğrayın; mantarları nemli bir bezle iyice silip doğrayın; maydanozu ince kıyın.Bir kaba böbrekleri koyun.Üzerlerine tuz,biber ve eleyerek unu ilave edin.Böbrekleri kabın içinde harmanlayarak Bayanştırın.Sana ’nın yarısını bir tavada orta ateşte eritin.Yağ kızınca unlanmış böbrekleri ilave edip,sık sık kanstırarak pişmeye yüz tutuncaya kadar,yaklaşık 5 dakika sote edin. Böbrekleri tavadan süzdürerek alın ve bir kenarda sıcak olarak bekletin.Tavaya kalan Sana ’yı katın. Yağ tekrar kızınca soğanı ilave edin,sık sık Bayanştırarak,biraz öldürün.Ardından mantarları katın.Yine Bayanştırarak,mantarlar sularını bırakıp tekrar çekmeye başlayıncaya kadar pişirin. Kremasını koyun.Bayanştırarak bir taşım kaynatın.
Sote edilmiş böbrekleri sosun içine koyup,l dakika kadar ısıtın.Krem soslu böbrekleri önceden ısıtılmış bir servis tabağına aktarın.Üzerini kıyılmış maydanozla süsleyip,dilediğiniz garnitür ile sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)