6 Aralık 2016 Salı

Patatesli Kaşarlı Börek Tarifi


GEREKLİ MALZEMELER (6 Kişilik) Süre: 70 dak
üzerlerine: yumurta sarısı, çörekotu
tuz
aldığı kadar un
yarım su bardağından biraz az sıvıyağ
1 yumurta
2 su bardağı süt
İçi İçin malzemeler
pulbiber
karabiber
tuz
150-200gr kaşar peynir
3 orta boy soğan
5-6 patates
Börek Tarifi
İlk önce patatesleri haşlayın ve soğanı bir terafta yağda kavurun içerisine haşlanmış patatesleri ilave edin. İçerisine peyniri ekleyin(rendeleyerek) Baharatlarınıda ilave ederek Bayanştırın. Hamur için olan harcı hazırlayın ve dinlenmeye bırakın. Hamurları rulo şeklinde yapıp 4 eşit parçaya bölün. Bütün bezeleri üçerleyin. Bu üçlediğiniz bezeleri nişasta yardımıyla bir pasta tabağı kadar açın. En üste olmayacak ara harçlara yağ sürün ve üst üste gelecek şekilde dizin. Üst üste dizdikten sonra bir öncekinden daha büyük açın. Açılan hamuru bıçak yardımıyla dört eşit olacak şekilde üçgen şeklinde kesin. Uzun olan kenar kısma harcı ekleyin ve sigara böreği gibi sarın. Yağladığınız tepsiye dizin ve üstüne yumurtanın sarısını sürüp çörek otu dökün. Kızarmasını bekleyin kızarınca fırından alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)