12 Aralık 2016 Pazartesi

Patates Mantısı Tarifi


Merhaba değerli takipçilerimiz bugün sizlere harika bir görselliği ile ön plana çıkan Patates Mantısı Tarifi ile sizlerleyiz. Davet sofralarına yakışacak bu lezzeti biz sizlere yılbaşı sofranız için öneririz. Yapımının kolay olması da ayrıca bir özellik katıyor tarife, kısa sürede hazırlatacağınız bu lezzeti emin olun davet ettiğiniz sevdikleriniz de çok beğenecek. Patetesi haşlarken isterseniz çelik bir tencereye az bir su ile, ocağa alıp altındaki su kaynayana kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra çok kısık ateşte haşlama tekniğimi kullanabilirsiniz. Bu şekilde hazırlanan pataeslerle yapacağınızPatates Mantısımuhteşem bir lezzeti oluyor, tavsiye ederim. Bensalata tariflerimde  ve atıştırmalıklarımda bu tekniği kullanıyorum, neticeden hep menun kalmışımdır. Artık Patates Mantısı Tarifinin malzeme listesi ve hazırlanışına geçebiliriz, bereketli sofralarınız olsun..
Patates Mantısı Malzemeleri
6 tane  patates
Yarım bağ, maydanoz
1 kase yoğurt
4 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı salça
Patates Mantısı Tarifi
Öncelikle patatesleri yıkayıp, bir tencereye alaılm, üzerine su koyup haşlanmaya bırakalım
Biz bu arada yarım bağ maydanozu ayıklayıp bol suda yıkayalım.   Ve doğrama tahtasının üzerinde küçük küçük doğrayalım, bir kaç dal süslemek için ayıralım.
Haşlanan patateslerin kabuklarını soyalım ve püre haline getirelim, soğuduğundan  emin olduktan sonra içine kıyılmış maydanozu, karabiberi, kırmızı biber ve tuzu ekleyelim ve yoğuralım. Hazırladığımız harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım elimizle resimdeki görüntüyü verelim.  Bir kasede dövülmüş sarımsakla yoğurdu Bayanştıralım hazırladığımız sepet şeklindeki patates tabaklarına yeteri kadar sarımsaklı yoğurt dolduralım.
Küçük bir tavada yağı eritelim salçayı ilave edelim soteleyelim, patateslerin üzerine dökelim ve servise sunalım.
Afiyet olsun…
 İç harcı için dilerseniz kavrulmuş soğanlı kıymalı harç kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)