13 Aralık 2016 Salı

Tavuklu Bohça Böreği Tarifi


Malzemeler
1 yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
3 yufka
1 su bardağı süt
İç Harç Malzemeleri
1 su bardağı ceviz
tuz, pul biber, kimyon
2 tavuk but
Börek Tarifi
Süt, yağ ve yumurta çırpılır ve tezgaha yayılan bir yufkanın üzerine sürülür. Diğer yufkalarada aynı işlem yapılır. Haşlanmış tavuk etinin içine bütün iç malzeme eklenir. Yufkaların kenarları katlanarak kare şekli verilir. Uç kısımlara iç harç eklenir ve zarf şeklinde kapatılır. Üstüne yumurtanın sarısı sürülür ve çörek otu serpilir. Kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)