1 Aralık 2016 Perşembe

Ton Balıklı Milföy Böreği Tarifi



Ton Balıklı Milföy Böreği Tarifi için malzemeler
Sekiz yaprak milföy hamuru
Bir kutu ton balığı
Yeteri kadar tane mısır,
dereotu,
taze soğan,
kırmızı biber,
karabiber,
bir tutam tuz,
limon,
zeytinyağı
bir adet yumurta
Ton Balıklı Milföy Böreği Tarifi
Milföy hamurlarını bir su bardağının ağız taraf ile kesin. Elde ettiğiniz yusyuvarlak hamurların ortasını kahve fincanı ile tekrar kesin. Kenarlarına yumurta akı sürüp yuvarlak milföy hamurları üzerine bilezik şekline getirmiş olduğunuz hamuru koyup yapıştırın. Böylece elde ettiğiniz börekleri fırın tepsisine sürün
Artmış olan hamur parçalarını bir araya getirip, yoğurup merdaneyle açın. Uzun şerit şeklinde kesip burgu yaparak tepsiye koyun. Üzerlerine yumurta sarılarını sürüp önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecedeki fırında pişirin.Bayanştırma kabına ton balığını koyun. Üzerine doğramış olan dereotunu, taze soğanı, kırmızı biberi ekleyin. Tane mısırı ve üzerine serpip limon suyu, zeytin yağı, tuz ve karabiberi de ilave edip tatlandırın. Fırından çıkarmış olduğunuz milföy hamurlarını soğuduktan sonra içlerine bu Bayanşımı dökün. Diğer hamurlara da servis tabağın ortasına koyup. Hem tadı hem de görüntüsünü de şahane bir ikram çeşidi olacaktır.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)