Malzemeler :
4 yaprak jelatin
3 yumurtanın beyazı
180 gr. toz şeker
1/2 limonun suyu
350 gr. ağaç çileği püresi
500 gr, vurulmuş krem şantiye
8 adet 150 gr.lık bardaklarda 8 kişi için
Jelatini bol soğuk suda bir saat kadar ıslatıp küçük bir kaba çıBayannız. Çukur çelik veya cam bir kaba yumurta beyazı ve toz şekeri ekleyiniz. Kabı bir sıcak suyun içine oturtup, bir yumurta vurma teli ile dikkatlice Bayanştırarak ılık vaziyette içindeki şekeri eritiniz. Sıcak sudan çıBayanp iyice sertleşip kar gibi oluncaya kadar telle vurunuz. Jelatini kabı ile sıcak suyun içine oturtup erimesini temin ediniz. Hemen vurulmuş yumurta beyazını, içine çilek püresini, krem şantiyeyi ve limon suyunu ilâve edip kevgirle dikkatlice Bayanştırarak yediriniz. Bardaklara doldurup buzdolabında soğuyunca dilediğiniz zaman servis yapabilirsiniz.
Ek Bilgi: Çilek püresi, çileğin susuz bir biçimde elekten geçmesi olayıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)