Fava nedir diye soran takipçilerimiz için bugün bakla içinden yapılan ve baklanın püremsi bir kıvamda sofralarımıza geldiği muhteşem bir lezzette olanFava Tarifihazırlayacağız. Özelliklemeze çeşitleriarasından humus ve pilakiden sonra en çok uyguladığım bu tarifi bilenler bilmeyenlere anlatmasın çünkü en doğru tarifler ayrıntılı ve doğru anlatımı ile sitemizde.
FavaTarifi de kullandığımız dere otu ise Osmanlı mutfağında bir çok salata çeşidine verdiği lezzeti fava tarifimize de verecek. Ayrıca farklı salata vemeze tariflerine pek ilgi duymayanlar ve sağlıklı bir salata tarifi arayanlar içinde sitemizdesalata tariflerikategorimiz de yer alanBrokoli Salatası Tarifiönerebilirim kolay gelsin hanımlar.
Püf noktası:Favayı harcını mikserde çırparken kıvamı kulak mememsi kıvamı olmalıdır. Eğer daha katı olursa azar azar yağ ilavesi yapmalısınız.
Fava Malzemeler
2 su bardağı kuru bakla
1 Orta boy patates
Yarım kuru soğan
Havuç ( 1 adet)
Kereviz 1 adet küçük boy
Baharat ( karabiber, tuz, kırmızı toz biber)
Zeytinyağı
Dereotu
Derin bir tencere içine havuç, patates, soğan, kuru baklayı üstü geçecek kadar su ekleyerek 40dakika kadar haşlıyoruz.
Haşlanma sırasında sarımsakları ince ince doğruyoruz daha sonra haşlanmış bakla içli Bayanşımı derin bir kabın içine alıp sarımsakları içine atıyor ve içine bir miktar dereotundan kıyıyoruz. Harcımızın içine sızma zeytinyağını bir miktar tuz ve baharatları ekledikten sonra harcımızı çırpıcı ( mikser) de çekiyoruz. Çırpma işleminden sonra içine bir fiske şeker ilavesi yapın. Kulak memesi kıvamına gelince servis tabağına alıp iki saat buzdolabında bekletmelisiniz. İyice soğuduktan sonra üzerini dereotu ve kırmızı biber ve üzerine sıvı yağ ilavesi ile süsleyip servis yapabilirsiniz kolay gelsin.
Başka Bir Tarif
MALZEME:
1,5 su bardağı kuru bakla
1 çay bardağı zeytinyağı
2 soğan
1 çay kaşığı toz şeker
1 limonun suyu
Yarım demet dereotu
Tuz
Fava Meze Tarifi
Kuru baklayı akşamdan bol suda ıslatın. Sabah süzün. Bir tencereye zeytinyağını ve incecik doğranmış soğanı koyun. Soğan, altın sarısı renk alana kadar Bayanştırarak kavurun. Süzülmüş baklayı, tuzu ve şekeri tencereye ilave ederek Bayanştırın. Üzerine 3 su bardağı su koyup kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve bakla tamamen eriyinceye kadar ara sıra Bayanştırarak pişirin. Piştikten sonra tel süzgeçten geçirin. Limon suyunu ilave ederek tekrar Bayanştırın. Üzerini incecik kıyılmış dereotuyla süsleyin. İyice soğuduktan sonra servis yapın.
NOT:Favayı servis tabağına koyduktan sonra dereotunun yanı sıra incecik kıyılmış maydanoz, zeytin ile de süsleyebilir, donduktan sonra üzerine azıcık zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Özge adlı ziyaretçimizin önerisi:
Malzemeyi kavurmak tadını ağırlaştırıyor…kavurmadan direkt pişirilmeli,içine patates atılırsa kıvamı güzel oluyor ve suyunu çok az süzüp az sulu iken ezmek lazım…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)