
Merhaba sevgili bayanlar Türkiye ’nin en kapsamlı yemek sitesinde en güzel vebalık yemekleritariflerimize devam ediyoruz. Bugün sizler için seçtiğim Balık tarifim Fırında Mantarlı Somon Tarifi. Adından da anladığınız gibi hem balığın lezzetini hem de sebzelerin hafifliğini bir arada tadacağız.
ÜstelikFırında Mantarlı Somontarifinin yapımı da oldukça basit. Evet bayanlar, kısa sürede evinizde ister misafirleriniz için ister sevdikleriniz için hafifi ve sağlıklı balık tarifimiz sizlerle..
Püf noktası:Fırında Mantarlı Somon tarifimiz yaklaşık 15 dakikada pişer; fakat somonlar piştikten sonra on dakika daha beklenip yenirse çok daha lezizi olur… Sizler için yayınladığımSoslu Uskumru tarifi de balık sevenler için mutlaka denenmeli diye düşünüyorum.
Fırında Mantarlı Somon Tarifi Malzemeler:
Somon balığı ( 1 kilo)
Soğan (1 adet orta boy)
Orta boy patates( 1 adet)
Mantar( 400 gram)
Domates (1 tane orta boy)
Biber( kırmızı veya yeşil)
Baharat( karabiber (taneli ), tuz, 2 yaprak defne yaprağı
Zeytinyağı
Öncelikle sevgili bayanlar sebzelerimiz mantar, domates, biber, patates, biber, mantarı doğradıktan sonra içerisine tuz, karabiber ve bir miktar zeytinyağı ile Bayanştıralım. Hazırladığımız sebze Bayanşımını harmanladıktan sonra fırın tepsinize yerleştirin.
Şimdi sıra geldi somonları yıkayıp tuzlamaya somon balığını tuzlandıktan sonra fırın tepsinize yaydığımız sebzelerin üstüne yerleştirin. Fırına vermeden önce üstüne 4 veya 5 adet karabiber tanelerini ve 2 yaprak defne yaprağını da koyarak fırın tepsinizin üstünü folyo ile kaplayıp yaklaşık 200 derecelik fırında pişirelim. Sebzeli ve sağlıklıbalık yemeğiniz sevise hazır afiyet olsun bayanlar. Afiyet olsun …
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)