
Malzemeler:
10-11 adet kuru domates
1 tane kuru soğan
4-5 diş sarımsak
maydanoz
Zeytinyağı
Kimyon, tuz, fesleğen
Bir tencereye (orta boy) yarıdan biraz fazla su ilave edelim kaynatalım. Tencereyi ocaktan alalım, içine domatesleri atalım. Bir kenarda domatesler yumuşayana kadar bekletelim.
Bir tavaya zeytinyağı alalım ısınınca irice doğradığımız soğanları ilave edelim soteleyelim. Üzerine yine irice doğranmış sarımsakları ilave edip kavurmaya devam edelim. Soğanlar şeffaf olana kadar kavuralım, ocaktan alalım.
Yumuşayan domatesleri sudan çıkaralım, fazla suyunu sıkarak atmasını sağlayalım. Kesme tahtasında ince ince doğrayalım, ayıklanmış yıkanmış maydanozu ince kıyalım.
Hazırladığımız malzemeleri Bayanştırma kabında Bayanştırıp servis tabağına alalım.
Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)