29 Ocak 2017 Pazar

Nohutlu Karnabahar Tarifi



Malzemeler
1 adet karnabahar
1 adet soğan
250 gr. kıyma
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı nohut
Tuz Karabiber

Yemek Tarifi
Bütün karnabahar tuzlu suda haşlanır. Küçük dallara ayrılıp yayvan bir tencerenin dibine dizilir. Yemeklik doğ­ranmış soğan kıyma ile kavrulur. Dövülmüş sarımsak, salça, tuz ve karabiber eklenip bir-iki dakika daha kavrulur. Hazır­lanan iç karnabaharların üzerine dökülür. Haşlanmış nohut da eklenip suyu ilave edilir. 20 dakika ağır ateşte pişmeye bırakılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)