27 Ocak 2017 Cuma

Mantarlı Enginar Tarifi



Malzemeler.•  4 adet enginar
•  2 kuru soğan
•  4 çorba kaşığı doğranmış mantar
•  2 çorba kaşığı mısır
•  2 kesme şeker
•  1 /2 demet dereotu
•  1 çay bardağı sıvıyağ
•  tuz
Yemek Tarifi
Bir tencereye sıvıyağı ve temizlenmiş enginarları koyun. Limon suyunu, şekeri ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alın ve soğumaya bırakın.
2   Soğanları halka halka doğrayın. Tencerede kalan yağın içine koyun ve kavurun. Mantarı ve mısırı ilave edin ve kısık ateşte 10 dakika pişirin.
3   Enginarları çok ince kıyılmış dereotuna bulayın ve ortalarını mantarlı içle doldurun. Servis tabağına dizin. Üzerlerini dereotu ile süsleyin ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)