
Malzemeler.• 4 adet enginar
• 2 kuru soğan
• 4 çorba kaşığı doğranmış mantar
• 2 çorba kaşığı mısır
• 2 kesme şeker
• 1 /2 demet dereotu
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• tuz
Bir tencereye sıvıyağı ve temizlenmiş enginarları koyun. Limon suyunu, şekeri ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alın ve soğumaya bırakın.
2 Soğanları halka halka doğrayın. Tencerede kalan yağın içine koyun ve kavurun. Mantarı ve mısırı ilave edin ve kısık ateşte 10 dakika pişirin.
3 Enginarları çok ince kıyılmış dereotuna bulayın ve ortalarını mantarlı içle doldurun. Servis tabağına dizin. Üzerlerini dereotu ile süsleyin ve servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)