Malzemeler:5 yemek kaşığı, zeytinyağı
2 tane, kuru soğan
5 tane domates
3 tane sivri biber
1 çorba kaşığı salça
1 çay fincanı pilavlık bulgur
1 çay fincanı yeşil mercimek
2çay fincanı kaynamış su
tuz
Önce mercimekleri yarı haşlayalım. Pilav tenceresine, zeytinyağını alalım, yemeklik doğranmış soğanı sote yapalım. Küçük doğranmış domates ve biberi ilave edelim yaklaşık beş dakika daha kavuralım. Üzerine salçayı alalım birkaç dakika daha kavuralım, yarı haşlanmış mercimeği ve ayıklanıp yıkanmış bulguru ilave edelim. Birkaç dakika kavuralım ve üzerine, sıcak suyunu verelim tuzunu ayarlayıp pişmeye bırakalım. Pişen pilavın üzerine, kağıt havlu serelim tencerenin altını kapatalım dinlendirip servise sunalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)