MALZEMELER
1 adet karnabahar
Üzerine:
2 soğan
4 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz,karabiber
2 havuç
1 tutam maydanoz
100 gram tavuk eti
Sos:
muskat
tuz,karabiber
3 su bardağı süt
zeytinyağı,
3 çorba kaşığı un
Yemek Tarifi
1- Büyük bir tencerede karnabaharları tuz ve su ile 15 dakika kadar haşlanır. Süzgece dökülür. Küçük parçalara bölünür.
2- Bir kuşanede, tereyağı ve un koyarak kavurup, sonra buna süt katın, tuz koyup pişirilir.
3- Rende peyniri ilave edip ateşten alın. , Sonra tepsiye dizilmiş karnabaharların
üstüne bu salçayı dökülür. 15 dakika fırınlatıp kızartılır.
Karnıbaharı ilk önce haşlayın. Fırın tepsisine haşlanan karnıbaharı alın. Bir tavada yağı ısıtın ve soğan , havuç tavuk etini ekleyin soteleyin. Karnı baharın üzerine dökün. Sosu hazırlayıp üstüne dökün ve en üste kaşar rendeleyin. 180 derecede pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)